Gebrek aan correcte ventilatie resulteert in condensatie

Condensatie is eigenlijk een heel normaal verschijnsel dat in alle woningen voorkomt. Je bent dus niet alleen.  Meestal komt het voor in de zogenaamde natte ruimten van een woning, zoals de badkamer, keuken en wasruimte. 

Hoe merk ik het op? 

Op gladde oppervlakken zoals ramen en spiegels is dit eerst goed waar te nemen. Een laagje waterdruppeltjes dat na verloop van tijd weer wegtrekt. 

Na verloop van tijd zal condens zich ook in de muren en plafonds nestelen. Wanneer dit proces een tijdje voortduurt, blijven deze oppervlakken eigenlijk continu vochtig. Met alle gevolgen vandien!

voorbeeld condensatievocht

Gevolgen? 

Het aanwezige vocht zal de muren/vloeren zelf beginnen aantasten: 

  • Metselwerk wordt hierdoor zwakker en poreuzer en kan beschadigingen vertonen.

  •  Pleisterwerk zal afbrokkelen en aanwezige verflagen zullen verschilferen.

  • Zijn je muren behangen? Dan kan dit behang beginnen loslaten, omdat de ondergrond geen goede hechting meer biedt.

  • Schimmels ontstaan op de vochtige muren en schadelijke stoffen komen vrij die een gevaar zijn voor jouw gezondheid en die van jouw gezin. 

Dit zijn allemaal schadeposten die steeds hoger worden, naarmate het vochtprobleem langer blijft duren. De plekken worden groter en de aanpak wordt duurder, daarnaast daalt ook de waarde van de woning. 

Het probleem tijdig aanpakken is de boodschap dus!

gevolg condensatievocht

Schimmelvorming ten gevolge van te lange condensatievorming op de muren in de badkamer

Stel het probleem niet uit en vraag tot 3 gratis en vrijblijvende offertes aan 

Hoe los ik het probleem op? 

Sommige dingen laat je beter over aan deskundigen

In vrijwel alle gevallen is er één oplossing die meteen afrekent met condensatie, namelijk het plaatsen van een ventilatiesysteem. Een ventilatiesysteem zorgt voor een continue aan- en afvoer van schone, frisse en droge lucht. Als gevolg hiervan heeft vocht geen kans meer zich te hechten aan oppervlakken in de woning, waardoor vochtige plekken door condensatie definitief tot het verleden behoren.

Ontvang gratis en vrijblijvend tot 3 offertes van professionele en erkende vochtbestrijders! 

Is de condensatievorming al in een vergevorderd stadium en is er aantasting plaatsgevonden? 
Vraag dan ook gratis en vrijblijvend tot 3 offertes van professionele en erkende vochtbestrijders aan. Zij helpen je graag met het vinden van een blijvende oplossing!


Hoeveel bedragen de premies voor opstijgend vocht?

De renovatiepremie

Het bedrag van de renovatiepremie kan 20% of 30% van het factuurbedrag excl. BTW bedragen! Je kan hierdoor een maximum van € 3333 terugkrijgen. 

De verbeteringspremie

Deze premie bedraagt € 750.  Indien je hierop aanspraak wil maken dan moet je aantonen dat je de woning wil uitbreiden of verbeteren om aan de kwaliteitsnormen te voldoen of om overbewoning te verhelpen.

Belangrijk om weten: 

Om op de premies aanspraak te maken is het wel belangrijk dat je enkel werkt met erkende aannemers en dat de facturen voor de vochtbestrijding duidelijk beschreven staan. Aarzel niet en vraag vrijblijvend analyses aan van de bij ons aangesloten erkende vochtbestrijders! 

erkende aannemer

Kies voor een erkende aannemer die zowel jouw vochtprobleem aanpakt en zorgt dat je aanspraak maakt op de vochtpremies! 

Stel het probleem niet uit en vraag tot 3 gratis en vrijblijvende analyses aan