Dakrenovatie brengt op!

Je huidig dak ligt er al eventjes op? Zeker bij platte daken is het interessant om de dakbedekking af en toe na te kijken: door de voortdurende UV-straling en steeds veranderende weersomstandigheden (hitte, kou, regen hagel, druk van sneeuw, enz.) kan deze haar beschermingskracht verliezen.

Hierdoor kan vocht dieper in je dak en de ruimte eronder binnendringen maar wordt de isolatielaag ook aangetast: het resultaat is extra kosten voor de bestrijding van het vocht en een hogere energiefactuur

Of kocht je onlangs een nieuwe woning? Proficiat! Vergeet niet om de toestand van het dak te laten bekijken!

Bij een oudere woning kan het namelijk zijn dat het dak best gerenoveerd wordt om te voorkomen dat je te maken krijgt met vochtinsijpeling, mogelijk instortingsgevaar, een slechte hechting van je isolatie, enz. Zo hoef je later geen extra kosten te maken omwille van een gebrekkig dak. 

Dankzij de verschillende premies kan je de investering nu nog sneller terugverdienen.  Meer weten over de mogelijkheden voor jouw dak? Vraag vrijblijvend meer informatie en prijzen via het formulier hiernaast!

Renovatie van alle daken mogelijk

content image

Hellende daken

Is je hellend dak niet meer in goede staat? De dakconstructie van het hellend dak wordt nagekeken en aangepakt zodat het dak je woning opnieuw beschermt tegen alle weersomstandigheden zoals regen- of sneeuwbuien.


content image

Platte daken

Je plat dak vertoont scheuren, is verzwakt door de UV-straling of je krijgt last van waterinsijpeling? Laat je plat dak aanpakken door een professionele dakwerker en laat het herleggen met roofing, EPDM, enz. 

Beschikbare premies voor dakwerken

Vlaamse renovatiepremie

Via de Vlaamse renovatiepremie kan je tot 30% van je factuur (exclusief BTW) terugkrijgen met een maximum van 3.333 EUR. De woning dient minstens 30 jaar oud te zijn.

Vlaamse verbeteringspremie

Met deze premie geniet je van 1.250 EUR voor het uitvoeren van je dakwerken. Hiervoor dient de woning minstens 25 jaar oud te zijn. 

Verlaagd BTW-tarief van 6%

Voor woningen ouder dan 10 jaar is het verlaagd BTW-tarief van 6% i.p.v. 21% van toepassing.