Isoleer je spouwmuur en bespaar tot wel 30% meer warmte in huis!


Slecht geïsoleerde muren?

Huiseigenaren profiteren nu van premies
van de overheid én netbeheerders.


content image


Advertorial

In Vlaanderen zijn nog steeds veel huizen slecht geïsoleerd. Men denkt dat het dak isoleren alle problemen verhelpt, maar vaak zijn het ook de muren die niet of onvoldoende zijn geïsoleerd. Hierdoor gaat er tot wel 30% van je energie verloren!

Ben jij de eigenaar van een huis dat werd gebouwd tussen 1950 en 2000? Dan is de kans groot dat je heel wat kan besparen op je energiefactuur dankzij spouwmuurisolatie! Niet zeker van het bouwjaar van jouw woning? Of wil je weten of je huis toch in aanmerking komt? Vraag dan vrijblijvend een offerte op maat.

Onlangs werd als klimaatdoelstelling bepaald dat alle energieverspillende woningen geïsoleerd moeten worden tegen 2020. Door middel van premies maakt de overheid het isoleren van je huis daarom een pak interessanter. 

1. Premies netbeheerder: 5 EUR per m² tot 9 EUR per m²
2. Overkoepelende renovatiepremie: 20 of 30% van goedgekeurde facturen
3. Totaalrenovatiebonus: 1250 EUR tot 4750 EUR
4. Slechts 6% BTW: geniet van het verlaagd BTW-tarief van 6% ipv 21%
5. Vergelijk leveranciers: bespaar tot wel 40% op spouwmuurisolatie

Een gemiddeld gezin spaart ongeveer 600 euro per jaar uit na het plaatsen van spouwmuurisolatie.

Isoleer je ook nog je dak en/of ga je voor hoogrendementsglas? Dan zal je besparing alleen maar stijgen!


Voor de meeste woningen duurt het isoleren niet langer dan één dag. Je hoeft niets voor te bereiden en ook nadien is er geen rommel die je nog moet opruimen en hoef je je gevel niet te reinigen.

Bij spouwmuurisolatie  verandert er structureel niets aan je woning, dus daar hoef je je geen zorgen over te maken. Bovendien is er geen bouwvergunning nodig.


content image

Ook de EPC-waarde van je woning zal verbeteren, waardoor ook de verkoopwaarde van je woning zal stijgen. Sinds 2009 is een EPC keuring zelfs verplicht bij zowel de verkoop als vehuur van woningen. Hoe lager je EPC-waarde, hoe beter! En met spouwmuurisolatie zal je EPC omlaag gaan. Laat dus ook zeker een nieuw exemplaar van je EPC opnamen na je isolatiewerken. 


Ik liet 2 jaar geleden mijn spouwmuur isoleren via een van de partners van Kwotea. Ik ontving twee overzichtelijke offertes en dankzij het duidelijk advies, kon ik snel een goede én goedkope beslissing maken. Sindsdien is het lekker warm in de winter en heerlijk fris in de zomer. Super blij!

- Ann V


arrow down