Hoe werkt een infraroodsauna ?

In tegenstelling tot de traditionele sauna's die de lucht verwarmen via warmteafgifte, maakt een infraroodsauna gebruik van infraroodstraling. Dit zorgt ervoor dat de ruimte zelf niet opwarmt maar het lichaam direct de weldadige effecten ervan ervaart. De infraroodstralen dringen namelijk diep binnen in het lichaam en warmen het van daar uit op. Zo werken ze meer gericht in. Door de lagere omgevingstemperatuur in een infraroodsauna is het gemakkelijker om te ademen, wat als aangenamer ervaren wordt. Infraroodstraling is trouwens volledig veilig omdat het geen UV-straling bevat.  

Positieve effecten op uw lichaam

content image

Verlaging van de bloeddruk

Een verlaging van de bloeddruk zorgt ervoor dat het risico op hart- en vaatziektes afneemt. Een boost voor uw gezondheid dus!

content image

Snellere genezing blessures

Een verbetering van de bloedcirculatie zorgt ervoor dat voedingsstoffen beter uw spieren en organen bereiken. Hierdoor kunnen spierblessures en littekens sneller genezen en verdwijnt spierpijn sneller.

content image

Versterkt afweersysteem

Door het zweten worden gifstoffen samen met de verbeterde bloedcirculatie beter afgevoerd. Hierdoor wordt uw afweersysteem versterkt

content image

Beter slapen

Een saunasessie helpt u ook om beter te slapen en zo slapeloosheid tegen te gaan. 

Eenpersoonssauna's

Een infraroodsauna is al mogelijk voor 1 persoon en neemt hierbij slechts een beperkte ruimte in. Geniet tijdens uw sessie van rustgevende muziek dankzij de mogelijkheid van ingebouwde luidsprekers, kleurtherapie met gekleurde LED-verlichting, enz.

Tweepersoonssauna's

U geniet graag met uw partner of een vriend/-in van de aangename warmte & effecten van een infraroodsauna? Dat kan perfect! 

Sauna's op maat

Ook een infraroodsauna op maat is mogelijk. 

Test uw toekomstige sauna bij u thuis

Benieuwd om eens een infraroodsauna echt mee te maken en de effecten ervan te voelen?
​​​​​​​Boek nu uw gratis test en de infraroodmobiel komt bij u langs.